Göz Yorgunluğu Nedir?

Göz yorgunluğu nedir?
Göz yorgunluğu bir hastalık değildir. Göz yorgunluğu vücudumuzda var olan veya henüz başlayan bir hastalığın göstergesidir. Göz yorgunluğu özellikle bir çok göz hastalığının da varlığını gösteren bir belirtidir. Gözümüz bizi bu şekilde uyararak hastalığımıza önlem almamız için uyarır.

300x200 birincigoz

Göz yorgunluğunu belirtileri nelerdir?
* Gözlerde ağrı ve batma
* Gözlerde zorlanma hissi
* Gözlerde hafif kızarıklık
* Gözleri kapalı tutma isteği
* Gözlerde rahatsızlık hissi


Göz yorgunluğunun tedavi yöntemi nasıl belirlenir?
Nedenlerini bulmak için ayrıntılı bir göz muayenesi yapılmalıdır. Tedavi yöntemi yorgunluğun sebeplerine göre değişir ve doktor tarafından belirlenir. Hipermetrop veya astigmat gibi göz kusurları, göz yorgunluğunun en önemli nedenlerindendir.
Daha az sıklıkla görülen sebeplerin başında ise ilk bakışta görünmeyen gizli şaşılık dediğimiz az miktardaki şaşılıklar ve göz kaymaları gelir. Daha sonra göz kuruluğu önemli bir nedenini oluşturur, göz yorgunluğunun.
Arkasından daha ciddi göz problemleri gelir. Görme kaybı, retina problemleri, göz tansiyonu gibi.


Göz yorgunluğunu gidermek için gözler nasıl dinlendirilmeli?
Göz yorgunluğu olduğu zaman bir süreliğine gözün kapatılması, yapılan işin biraz bırakılması gerekmektedir.Göz kapatmak veya yapılan işin biraz bırakılması sorunu tamamen çözmemektedir.Gözün daha kalıcı bir dinlenmeye ihtiyacı vardır. Düzenli olarak göz muayenesi yaptırılmalıdır.