Kışın Kontakt Lens Kullananlara İpuçları

Kışın Kontakt Lens Takmak ve İpuçları

Şu büyük bir gerçektir ki her sezon ve hava değişimiyle birlikte göz sağlığınız da değişecek ve buna balı olarak kontakt lens konforunuzda değişiklikler meydana gelecektir. Kış ayları geldiğindeyse kış ile birlikte soğuk havanın etkisiyle gözlerinizde kuruluk baş göstermeye başlayacak. Buna bir de dışarıda soğuk havada alınan etki ve iç mekanlara girdiğinizde karşılaşacağınız sıcaklık faktörünü de ekleyecek olursak bu durumda gözlerinizin çok daha fazla kurumasına ve dengesinin bozulmasına neden olacaktır.
Bu nedenle kışın lens takmak üzerine bir yazı kaleme alıp bu konu hakkında siz kullanıcıların faydasına olacak bazı ipuçlarına değinmek istiyoruz.  Bu ipuçları ve doğru kontakt lens kullanımı sonucunda kış aylarının yaz aylarından hiçbir farkı olmadığını kolayca hissedebileceksiniz.

Doğru Kontakt Lenslerle İşe Başlayın

Öncelikle doğru kontakt lenslerle işe başlamanız son derece önemli. Bu nedenle eğer en son ne zaman göz muayenesi olduğunuzu hatırlamıyorsanız başınız büyük belada demektir. Hemen kesenize uyan ve mümkünse gerçekten kaliteli bir yerde göz muayenesi olun ve size en iyi konfor performansını sunacak kontakt lenslerinizi alarak kışın soğuğu karşılaşmasına bir sıfır önde başlayın.

Lenslerinizi Nemli Tutun

İç ortamlar ve dış ortamlar arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle gözleriniz yaz aylarına oranla daha çok kuruluk sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle kontakt lenslerinizi nemli tutmak için elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Peki, lenslerinizi nemli tutmanız için neler yapabilirsiniz?
  • * Yanınızda mini bir lens solüsyonu şişesi taşıyıp, gözleriniz tamamen kuruduğunda bu solüsyonu tıpkı göz damlası gibi lenslerinizi nemli tutmak için kullanabilirsiniz.
  • * Gözleriniz için birkaç dakikalık dinlendirme molası verip önce gözlerinizi tamamen kapatabilir sonrasındaysa birkaç kez hızlıca gözlerinizi açıp kapatabilirsiniz.
  • * Kullandığınız lens solüsyonu da lenslerinizin kurumasında önemli bir etken olabilir. Şayet bu durumdan şüpheleniyorsanız lens solüsyonunuzu daha kaliteli ve mutlaka farklı bir markayla değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Gözlerinizi Koruyun

Lenslerimizden alacağımız performansı etkileyecek olan en önemli etkenlerden biri de göz sağlığımızdır. Kışın belki saçma görünecek olsa dahi gözlük kullanmak oldukça iyi bir seçenektir. Bu sayede gözünüze doğrudan esen sert rüzgarla karşı direnebileceğiniz gibi gözlerinizi zararlı UV ışınlarından da korumanın avantajını elde edebilirsiniz.
Tüm bu ipuçlarına karşın hala kış aylarında kontakt lens kullanırken sorunlar yaşıyorsanız, bu durumda profesyonel bir müdahale için göz doktorunuza danışabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder